Zeg licht en ik kom op mijn praatstoel. Mij wakker maken in de nacht.....alleen voor licht. Het begon op een dag toen ik zag dat schaduw in een kozijn, in de ene richting geel-oranje was en in de andere richting blauw-paars. Tot op de dag van vandaag, haal ik dat beeld me nog gemakkelijk voor de geest. Als een ansichtkaart zit dat raam en de breking van licht in mijn geheugen. 
Voor mij was dat de start van een nu al jarenlange zoektocht naar wat licht nu is en wat het voor de mens betekent. In mijn werk is het licht belangrijk. Over de vorm waarin het verpakt zit heb ik een duidelijk idee, maar ik werk daarin heel graag samen met ontwerpers die dat tot hun specialiteit hebben gemaakt.
Samenwerken vind ik sowieso mooi. Het is inspirerend en leerzaam. Dat past in mijn basisbehoefte van iedere dag willen leren. Fijn samen puzzelen voor de meest optimale oplossing. Met licht iedere dag mogen spelen, voelt als een cadeau wat al jaren geleden in gang is gezet. Vandaar dat projecten heel divers zijn: Evenementen, stations, historische gebouwen, lichtkunstwerken, openbare ruimte, wetenschappelijk onderzoek. Zolang het maar over licht gaat.
Ik vind het allemaal prachtig om te mogen doen!

You may also like

Back to Top