Licht op basis van activiteit van de mens
Strijp-S is een nieuw multi-functioneel gebied in opkomst. Op dit moment transformeert het naar een inspirerend, creatief gebied vlakbij bij het centrum van Eindhoven. Op de Torenallee zijn 200 RGB Led lantaarnpalen geplaatst waarmee je kan variëren met kleur, licht niveau en intensiteit. Wij hebben verschillende licht scenario's ontworpen die variëren om zo onderzoek te doen naar de verandering in gedrag van mensen. Het doel is om gewenst gedrag door verlichting te stimuleren.
Bewonersonderzoek
Hieronder zie je 6 renderings van de verschillende scenes die gemaakt zijn voor de Torenallee. Bewoners van Strijp-S hebben deze scenes in het echt mogen ervaren en een vragenlijst hierover ingevuld. Na deze sessie is er een brainstormsessie gehouden over openbare verlichting op Strijp-S. Zo zijn de behoeften van de bewoners aan bod gekomen en kunnen wij analyseren wat het optimale licht is voor de openbare ruimte.
Quotes:

“Strijp-S is a kind of experimental playground of how a neighborhood can be designed.” 
(Vrouw, jonger dan 30)

“There should be a good balance between practical and pleasant lighting.” 
(Man, jonger dan 30)

“The light can create little areas and squares in the neighbourhood which invites people.” 
(Man, jonger dan 30)

“Ambient light might contribute to a greater sense of safety which invites you to be more outdoors and to prevent vandalism.” 
(Man, 30-40)

 “When you enter Strijp-S by night, it looks empty and abandoned”. 
(Man, jonger dan 30)

 “I like to see this as an experiment. To experience different lighting settings for a whole year, to see what it does do to you.” 
(Vrouw, jonger dan 30)
“It is the need to design a system that puts all that technology truly at the service of the inhabitants—and not the other way around.”
  - Sassen

You may also like

Back to Top