De Groene Loper in Breda, de wandelroute van het Centraal Station naar het Valkenberg, is uitgeroepen tot de beste openbare ruimte van Nederland. Dat is besloten op het Landelijk Congres Openbare Ruimte.
De award is een beloning voor de lange termijn visie van de gemeente Breda, om op grote schaal openbare ruimte fundamenteel te verbeteren. De inspiratie voor het ontwerp komt van de klassieke indeling van de Willemstraat in de 19e eeuw en geeft alle ruimte aan de voetganger.

DE NOOD is er als leverancier trots op, dat de nieuwe klassieke straatverlichting met RGBW (multicolor en smart) led heeft mogen bijdragen aan de award winnende openbare ruimte.

Breda heeft als eerste stad in Europa een revolutionaire RGBW (multicolor en smart) led in haar klassieke straatverlichting die zij op afstand kan aansturen. De verlichting in de nieuwe straatlantaarns, geleverd door DE NOOD, kan iedere kleur van de regenboog meekrijgen, fel of zacht licht en worden afgestemd op bijvoorbeeld een evenement, een bepaalde sfeer creëren of juist functioneel zijn.

Bron: DE NOOD

You may also like

Back to Top